Elite Consulting
Psihologie pentru companii

Psihologia muncii și organizațională combină practicile de business cu studiul comportamentului uman pentru a crește productivitatea, eficiența și cultura organizațională, ceea ce ține de randamentul la locul de munca.
Această ramură a psihologiei urmărește să identifice și să rezolve problemele de la locul de muncă, să crească satisfacția angajaților și să îmbunătățească dinamicile relaționale.
Elite consulting reprezintă o consultanță individuală pe nevoile specifice ale fiecare organizații și pe identificarea acestor nevoi. Planul de intervenție va fi ulterior conceput.

elite consulting

În ce mod contribuie psihologia organizațională la bunul mers al afacerii?

Cele 6 ramuri pe care se poate construi planul de intervenție elite consulting:

 • Ergonomia
 • Selecție și recrutare
 • Training și dezvoltarea echipei
 • Dezvoltarea organizațională
 • Calitatea vieții
 • Echilibrul personal- profesional.

Managementul performanței în organizații ține foarte mult de climatul organizațional și de managemntul stresului la nivel individual, de comportamentele neproductive în muncă, de aspecte interculturale.

Munca presupune efort, abilități, organizare, astfel că înțelegem prin muncă „ansamblul conduitelor umane, fizice și intelectuale, supuse unor exigențe de organizare, a căror finalitate este orientată în propriul beneficiu sau în beneficiul altora.” (Katz and Kahn, 1966)

"Succesul tău la locul de muncă este direct proporțional cu dezvoltarea ta personală și echilibrul în viață personală."

Performanța rezultă din felul în care potențialul se combină cu randamentul

Fiecare om de afaceri, fiecare lider real știe că cea mai mare resursă pe care o are și pe care trebuie să o aducă în condiții oprime de a performa, este angajatul.
Liderii non autentici cred că felul în care poți motiva un om este doar prin bani sau prin autoritate. Un lider autentic știe că întotdeauna un om va aduce tot ceea ce este mai bun la locul său de muncă, dacă este echilibrat, dacă se simte valorizat și inspirat acolo unde se află. Asta face elite consulting-ul.

Complexitatea și interdependența factorilor care definesc problematica muncii sub aspectul social- uman deschide calea spre lucru a specialistului în știința comportamentului cu aplicare specifică în aria psihologiei, muncii și organizațiilor.

Adaptarea profesională individuală cât și în context organizațional, produce efecte nedorite și costisitoare. Stresul afectează negativ motivația , creativitatea, plăcerea și satisfacția muncii, diminuează calitatea relațiilor, amplifică situațiile conflictuale, ceea ce înseamnă că stresul reduce drastic eficiența profesională, atât la nivel profesional cât și individual.

Pentru a spori eficiența și productivitatea în cadrul organizației dumneavoastră, este recomandat să integrați practicile psihologiei organizaționale, prin elite consulting, punând accent pe dezvoltarea personală a angajaților și pe crearea unui mediu de lucru echilibrat și inspirațional. Astfel, se va îmbunătăți nu doar satisfacția și motivarea angajaților, ci și performanța generală a afacerii, prin gestionarea eficientă a stresului și optimizarea relațiilor interpersonale.

De ce să apelăm la elite consulting?

 • Apelăm la specialiști în cazul bolilor și durerilor fizice dar nu și pentru cele sufletești

  Psihologul este un doctor! Un doctor de suflete! Dacă am avea această convingere și am fi conștienți că și sufletul și psihicul obosesc și se îmbolnăvesc, am apela cu ușurință la ajutor de specialitate la fel că atunci când avem o durere fizică.

 • Încrederea în ``puterile`` psihologului

  Anii petrecuți în învățare, cercetare, practică și evoluție constantă în domeniu, clasează un psiholog în poziția din care vede, cunoaște și poate ``trata`` psihicul uman.

 • Am sau nu nevoie de psiholog?

  Dacă vrem mai mult de la noi și simțim că am putea dar nu știm cum, dacă nimic nu pare să funcționeze sau simțim că suntem captivi ale acelorași abordări și convingeri, atunci un specialist ar putea să ne ghideze spre potențialul pe care încă nu l-am descoperit dar există în noi.

 • Putem lua autoevaluarea sau părerea celorlalți ca și un ghid corect pentru binele nostru suprem?

  Oricât de sinceri am fi cu noi înșine sau am avea încredere în sinceritatea și integritatea celorlalți nu avem cum să fim lipsiți de subiectivitate și nici nu avem cunoștințele necesare să discernem între toate acestea. Sistemul psihic uman este atât de amplu încât, o simplă întrebare sau o constatare profesională pot declanșa trigere uimitoare. Există în fiecare din noi mai mult decât am crede, iar acest ``mai mult`` ne poate dirija spre un echilibru și un sens al vieții și al stării interioare optime.