Psiholog online

Psihologia - Educație, Metode și Aria de Expertiză

Un psiholog online se concentrează pe analiza detaliată a modului în care indivizii gândesc, se comportă, reacționează și interacționează. Acest domeniu științific oferă o înțelegere profundă a proceselor mentale și emoționale, îndrumând individul să-și înțeleagă propriile reacții și preferințe.

Prin această conștientizare, se facilitează depășirea problemelor care stau la baza unor simptome specifice.
În cadrul metodelor de evaluare, psihologii folosesc întrebări și teste diverse, incluzând testări de personalitate, comportamentale sau neuropsihologice, pentru a identifica și a înțelege provocările cu care se confruntă pacienții.
În cazul în care terapia standard nu este suficientă, psihologul poate recomanda consultanță suplimentară sau alte forme de asistență.

psiholog online

Psiholog online

Aspecte fundamentale ale psihologiei

Psihologia, ca domeniu științific, se împarte în ramuri fundamentale și aplicative. Ramurile fundamentale oferă o bază de cunoștințe esențiale pentru înțelegerea profundă a psihologiei și comportamentului uman. Acestea includ aspecte critice precum procesele cognitive și personalitatea. Ramurile aplicative ale psihologiei se concentrează pe aspecte practice și specifice, aplicând cunoștințele fundamentale în domenii precum educația, sănătatea mintală și dezvoltarea personală. Aceste ramuri, oferă metode și abordări relevante, precum terapia cu un psiholog online, pentru diverse probleme din sfera psihologiei aplicate.

Categorii psiholog online

Psihologia socială explorează fenomenele psihologice colective din cadrul unei societăți, cum ar fi rolurile sociale, interacțiunile competitive sau cooperante, conflictele, valorile și tradițiile, precum și comunicarea.

Psihologia școlară se concentrează pe sprijinirea elevilor în procesul educațional, investigând motivația acestora, dinamica relațiilor în clasă și mediul familial.

Psihologia cognitivă se ocupă de studiul proceselor mentale, precum gândirea, memoria și limbajul, din perspectiva procesării informațiilor.

Psihologia sportului investighează factorii motivaționali ai sportivilor, dinamica grupurilor sportive și relația dintre sportivi și antrenori, jucând un rol crucial și în recuperarea după accidentări.

Psihologia juridică se focalizează pe studiul motivațiilor din spatele comportamentului infracțional, trăsăturile de personalitate ale infractorilor și strategiile de reabilitare.

Participă la următoarele ședințe de terapie
cu psiholog online pentru reușite sigure!

Te aștept! Inscrie-te aici! 
psiholog online

Psiholog online

Când să apelăm la psiholog?

Când sunt necesare adaptări semnificative, când există incapabilitatea de a se crea condiții propice de adaptare. Când se continuă să se experimenteze sentimente de insecuritate, acest lucru poate duce la dezvoltarea de tulburări psihologice precum neuroza sau psihoza. Astfel, este important să se solicite ajutor profesional atunci când dificultățile devin prea mari sau când se manifestă semne de angoasă patologică.

Gestionarea stresului și anxietății

Când simțiți un nivel crescut de stres sau anxietate care vă afectează viața de zi cu zi.

Dezvoltare personală și auto-cunoaștere

Pentru a vă înțelege mai bine pe voi înșivă și pentru a lucra la creșterea personală și la îmbunătățirea calității vieții.

Îmbunătățirea relațiilor

Dacă întâmpinați dificultăți în relațiile cu partenerul, familia sau colegii de muncă.

Traversarea Evenimentelor de Viață Majore

Cum ar fi divorțul, pierderea unui loc de muncă sau decesul unei persoane dragi.

Probleme emoționale sau comportamentale

Dacă vă confruntați cu emoții intense sau comportamente care vă perturbă bunăstarea sau relațiile.

Cu alte cuvinte, ne adresăm specialistului, unui psiholog online chiar, atunci când ne doare. Neputinţa doare, trădarea doare, abuzul, lipsa speranţei, neîncrederea, plus toată partea de patologie.

Fă pace cu tine! Încotro alergi? Unde te grăbești?

Psiholog online

Ghid minimal pentru autoevaluarea stării psihicului

În aceste vremuri tulburi, a presiunii sociale, a nesiguranței și provocărilor, cu modificări majore pe perioade scurte de timp care ne destabilizează și ne dezechilibrează, aceste întrebări ne pot ajuta să avem o perspectivă asupra propriei persoane.

Sunt bine cu mine?
%
Cât de mult mă afectează evenimentele asupra cărora nu pot avea control?
%
Cât de bine gestionez situațiile pe care le pot controla?
%
Sunt mulțumit cu deciziile pe care le iau sau aș putea face alegeri mai bune?
%
M-ar ajuta să descopăr în mine o putere interioară care să-mi dea încrederea de a aborda provocarile astfel încât să genereze rezultate benefice ?
%
Prin ce metode și în cât timp aș putea să îmi ating potențialul optim pentru a fi bine cu mine?
%

Psiholog online

Sunt mulţi pasionaţi de psihologie dar nu putem spune că toată lumea se pricepe la psihologie. Oamenii cred că doar pentru că au experimentat anumite stări sunt îndreptăţiţi să vorbească despre cum să se vindece altcineva. E nevoie de mai multă prudenţă și de ceva mai mult respect pentru un domeniu atât de vast. Sfaturile oferite din "auzite" sau din "proprie experiență" pot uneori să înrăutățească o situație sau pur și simplu să nu funcționeze oricât ne-am dori să putem ajuta. Psihologia nu este despre a te ajuta doar într-o situație neplăcută. Este despre a te descoperi, a te cunoaște și a-ți echilibra psihicul încât să treci prin viață cu sens, cu ușurință și înțelepciune.

De ce să apelăm la specialiști?

 • Apelăm la specialiști în cazul bolilor și durerilor fizice dar nu și pentru cele sufletești

  Psihologul este un doctor! Un doctor de suflete! Dacă am avea această convingere și am fi conștienți că și sufletul și psihicul obosesc și se îmbolnăvesc, am apela cu ușurință la ajutor de specialitate la fel că atunci când avem o durere fizică.

 • Încrederea în ``puterile`` psihologului

  Anii petrecuți în învățare, cercetare, practică și evoluție constantă în domeniu, clasează un psiholog în poziția din care vede, cunoaște și poate ``trata`` psihicul uman.

 • Am sau nu nevoie de psiholog?

  Dacă vrem mai mult de la noi și simțim că am putea dar nu știm cum, dacă nimic nu pare să funcționeze sau simțim că suntem captivi ale acelorași abordări și convingeri, atunci un specialist ar putea să ne ghideze spre potențialul pe care încă nu l-am descoperit dar există în noi.

 • Putem lua autoevaluarea sau părerea celorlalți ca și un ghid corect pentru binele nostru suprem?

  Oricât de sinceri am fi cu noi înșine sau am avea încredere în sinceritatea și integritatea celorlalți nu avem cum să fim lipsiți de subiectivitate și nici nu avem cunoștințele necesare să discernem între toate acestea. Sistemul psihic uman este atât de amplu încât, o simplă întrebare sau o constatare profesională pot declanșa trigere uimitoare. Există în fiecare din noi mai mult decât am crede, iar acest ``mai mult`` ne poate dirija spre un echilibru și un sens al vieții și al stării interioare optime.

"Puterea este la tine, iar eu te pot ajuta să ajungi la ea."

Ești la un apel distanță, îndrăznește!

Contact

Whatsapp:+40 755 291 122

E-mail: irina.bodnariu@yahoo.com