Psiholog Sportiv

Psiholog sportiv - Mentalitate de învingător

Acum este momentul să-ți descoperi adevăratul potențial, alaturi de un psiholog sportiv, prin dezvoltarea rezistenței mentale și prin acceptarea și cultivarea laturii tale rezistente. Unii dintre cei mai importanți factori care afectează performanța sportivă nu sunt legați de aspectele fizice, ci de capacitatea de a face față provocărilor psihologice.

Antrenamentul mental se axează pe adoptarea unui nou mod de gândire, prin care sportivii învață să depășească obstacolele mentale care pot influența negativ performanța. Acest tip de antrenament îi ajută pe sportivi să-și gestioneze mai eficient gândurile și emoțiile, influențând astfel direct rezultatele lor. De asemenea, contribuie la o mai bună gestionare a stresului și la îmbunătățirea capacității de a lua decizii în viața cotidiană.

psiholog sportiv

Psiholog Sportiv

Domeniu, Conținut, Contribuție

Psihologia sportului se concentrează pe înțelegerea fundamentelor psihologice, proceselor și efectelor psihologice ale regulilor sportive asupra persoanelor implicate în sport. Acest domeniu examinează atât comportamentul, cât și diferite aspecte psihologice ale acestuia, cum ar fi emoțiile, cogniția, motivația și abilitățile senzorio-motorii. Psihologia sportului joacă un rol esențial în promovarea bunăstării, sănătății și îmbunătățirea performanțelor, sprijinind sportivii sau echipele în alinierea acțiunilor lor cu obiectivele, cerințele situaționale și propriile lor abilități și nevoi.

Psihologia sportului

Subdisciplină esențială a psihologiei: are un rol esențial în înțelegerea dinamicilor psihologice din sport. Psihologia sportului se concentrează pe diagnosticare, evaluare și intervenție, oferind suport în detectarea talentelor, evaluarea nevoilor și consultanță în diverse situații. Sprijină atât performanța sportivă, cât și dezvoltarea personală în contextul sportului.

Practica sportivă: Psihologia sportului abordează provocările întâlnite în practica sportivă, având ca scop înțelegerea cerințelor specifice ale acestui domeniu și oferind asistență pentru îndeplinirea acestor cerințe.

Psihologie generală: Psihologia sportului, o subdisciplină aplicată a psihologiei, își trage parțial cunoștințele din diverse ramuri ale psihologiei, contribuind astfel la o înțelegere mai aprofundată a psihologiei în ansamblu.

Participă la următoarea ședință
pentru reușite sigure

Te aștept! Inscrie-te aici!
psiholog sportiv

Psiholog Sportiv

Elemente motivaționale în Psihologia Sportivă

Programele pe care le-am conceput, ca si psiholog sportiv, sunt concentrate pe dezvoltarea mentalităţii de învingător şi orientarea acesteia spre o performanţă optimă, printr-un antrenament mental coerent şi susţinut. Cu siguranţă, nu toţi sportivii vor atinge marea performanţă, dar îşi pot atinge potenţialul maxim. Un factor important în pregătirea mentală a sportivilor este identificarea stării mentale cu care sportivul performează cel mai bine. Apoi această mentalitate trebuie regăsită cât mai frecvent pentru a obţine cele mai înalte performanţe. Antrenamentul mental contribuie la îmbunătățirea capacității sportivilor de a gestiona stresul și de a lua decizii mai eficiente.

Psiholog sportiv

Motivarea in timpul antrenamentelor

Găsește o cale de a lega rolul sportului și alegerea făcută de bucuria inițială pe care ți-a oferit-o! Acest lucru te va face te simți împlinit după fiecare antrenament – nu doar după o cursă reușită.

Menținerea concentrării si increderii in timpul cursei

Nu lasă nici un factor exterior să iți perturbe atenția și concentrarea! Setează-ți o gândire pozitivă și transmite prin asta corpului că este în cea mai bună formă fizică și că va da totul pentru rezultatul dorit!

Anxietatea in cursă

Îngrijorarea despre a atinge un obiectiv de timp poate fi paralizantă. Odihnește-te și lasă-ți timp înainte de cursa pentru a te concentra și nu pentru a te grăbi ceea ce va duce la eliberarea anxietății.

Pași elementari și motivaționali

Evitarea epuizării

Setează-ți obiective pe timp scurt, zilnice, săptămânale și nu lasă oboseala și îndoielile, grijile și fricile să se infiltreze în a te concentra pe obiectivul setat inițial și pe rezultatul final pentru care lupți.

 Auto-discursul pozitiv

Atunci când oboseala, lipsa concentrării sau gândurile negative pun presiune pe mental dar și pe fizic poți seta o fraza motivațională, un moto încurajator pe care să îl repeți pentru optimizarea abilităților.

Posibilele accidentări sau dezamăgiri

Vor fi gestionate în așa fel încât să fie asumate ca o împlinire a unui obiectiv și pregătirea pentru următorul . Simpla participare este însăși un succes! Circumstanțele incontrolabile nu vor fi un impediment pentru rezultatele mărețe ulterioare.

Nici un specialist nu-ți face problemele să dispară, dar te conduce spre rezolvarea lor.

Psiholog Sportiv

Contribuția psihologiei sportive

Abordarea mea se bazează pe personalizarea și înțelegerea profundă a fiecărui sportiv, prin crearea Programelor Psihologice Personalizate. În prezent, majoritatea sportivilor sunt la un nivel similar în ceea ce privește pregătirea fizică, tehnică și tactică. Diferențiatorul esențial între un sportiv mediu și unul de top este pregătirea mentală. Cu ajutorul acestor programe, sportivii pot deveni mai rezistenți și pot cultiva forța mentală necesară nu doar în sport, ci și în viața de zi cu zi.

Indepărtarea barierelor mentale
100%
Echilibru emoțional
100%
Descoperirea potențialului
100%
Acceptarea înfrângerii
100%
Automotivația
100%

"Puterea este la tine, iar eu te pot ajuta să ajungi la ea."

Ești la un apel distanță, îndrăznește!

Contact

Whatsapp:+40 755 291 122

E-mail: irina.bodnariu@yahoo.com