Psihoterapeut

Eficiența psihoterapiei - terapie prin vorbire

Psihoterapia, cunoscută și sub denumirea de "terapia prin vorbire", este un cadru inclusiv pentru diverse tehnici destinate asistării persoanelor cu afecțiuni psihice și provocări emoționale, de către un psihoterapeut, în vederea reducerii sau gestionării simptomelor lor. Acest proces contribuie la îmbunătățirea stării de bine emoționale și mentale, precum și la procesul de vindecare.

Psihoterapia este eficientă pentru probleme care se dezvoltă pe parcursul timpului și necesită stabilirea unei relații solide de încredere între terapeut și pacient. Durata tratamentului poate varia de la câteva luni la ani, în funcție de complexitatea cazului.

Termenul "tratament prin vorbire" este adesea utilizat pentru a descrie psihoterapia, datorită accentului pus pe comunicarea între terapeut și pacienți. Totuși, metodele pot include și alte forme de expresie, cum ar fi scrisul sau arta. Sesiuni structurate și regulate sunt esențiale pentru eficiența procesului terapeutic.

psihoterapeut

Psihoterapeut

Tipuri de psihoterapie

Psihoterapia oferă diverse programe și sesiuni adaptate nevoilor fiecăruia. Practicarea acestei profesii presupune crearea unui mediu profesional care să vă asigure securitatea și să vă permită să abordați problemele într-un spațiu unde puteți vorbi liber și confidențial.

Terapie individuală

Abordez individual fiecare interacțiune direct și exclusiv cu pacientul pe baza programării.

Terapie de cuplu

Psihoterapeut specializat în relații de cuplu pentru a optimiza dinamica și funcționarea relației.

Terapie de familie

concentrez pe îmbunătățirea dinamicii relațiilor în cadrul familiilor într-o unitate familială.

Terapie de grup

Această abordare permite membrilor grupului ofere și primească sprijin de la alții.

Vino la următoarea ședință
pentru reușite sigure

Te aștept! Inscrie-te aici! 

Psihoterapeut

Când să te adresezi psihoterapeutului!

Psihoterapia este foarte eficientă în situații stresante sau conflictuale pe care le poți întâmpina și pe care dorești să le poți îndepărtă fară a apela la tratament medicamentos. În mod special, un psihoterapeut te poate ajuta:

Pentru a face față anxietății, obstacolelor emoționale sau stresului cauzat de suprasolicitare la locul de muncă sau de alte situații care pot fi copleșitoare.

Pentru a trece prin schimbări majore în viața ta, prin pierderea unui loc de muncă, falimentul, un divorț sau decesul unei persoane apropiate.

Pentru a face față și a găsi soluții pentru a rezolva conflictele din relația cu partenerul tău sau cu alte persoane importante din viața ta.

Pentru a te reface după abuzuri fizice, psihice sau sexuale și a aborda problemele sexuale, fie ele de origine fizică sau psihologică.

Pentru a preveni comportamente dăunătoare, precum agresivitatea, violența sau atitudinile pasiv-agresive.

psihoterapeut
Image Icon

N-ar trebui să te temi de moarte, ci mai degrabă că n-ai început încă să trăiești.

Marcus Aurelius

Psihoterapeut

Beneficiile psihoterapiei

Beneficiile psihoterapiei se datorează în mare măsură faptului că aceasta este o formă de tratament care aduce foarte puține efecte secundare. Dincolo de diminuarea problemelor psihologice care pot impacta viața și pot limita potențialul individual, această metodă de tratament oferă și alte avantaje și beneficii pozitive.

Dezvoltarea unor abilitați mai bune de relaționare
100%
Înțelegerea și atingerea obiectivelor personale
100%
Dispoziția generală este îmbunătățită
100%
Creșterea încrederii în sine
100%
Depășirea unor boli precum depresia
100%

Psihoterapeut

Optimizarea Beneficiilor Psihoterapiei

Pentru a profita la maximum de terapie și a asigura un parcurs eficient spre vindecare și auto-dezvoltare, există câțiva pași esențiali de urmat. Acești pași contribuie la crearea unui mediu terapeutic productiv și la maximizarea eficacității sesiunilor de terapie.

 • Confortul față de psihoterapeut

  Este crucial să ai o relație deschisă și confortabilă cu terapeutul tău. Dacă nu simți că poți fi sincer și deschis, caută un psihoterapeut cu care te simți liber să comunici fără rețineri.

 • Terapia ca Parteneriat

  Tratează terapia ca pe un parteneriat. Eficacitatea terapiei crește semnificativ când te implici activ în stabilirea obiectivelor comune, luarea deciziilor și monitorizarea progresului împreună cu terapeutul tău.

 • Deschidere și Sinceritate

  Pentru succesul terapiei, este esențial să fii deschis și sincer. Recunoașterea și exprimarea gândurilor, sentimentelor și experiențelor, precum și deschiderea către noi perspective și abordări sunt vitale. Comunică orice problemă sensibilă sau teamă de reacția terapeutului; acesta este acolo pentru a te sprijini, nu pentru a te judeca.

 • Respectarea Planului de Tratament

  Asigură-te că respecți programul terapeutic. Absențele pot perturba progresul și continuitatea terapiei. Participă la toate sesiunile și pregătește-te pentru ceea ce vrei să discuți cu terapeutul.

 • Răbdare pentru Rezultate

  Reține că rezultatele terapiei nu sunt instantanee. Abordarea problemelor emoționale necesită efort și timp, iar progresul poate apărea după mai multe sesiuni.

 • Lucrul între Sesiuni

  Reține că rezultatele terapiei nu sunt instantanee. Abordarea problemelor emoționale necesită efort și timp, iar progresul poate apărea după mai multe sesiuni.Dacă terapeutul îți sugerează să scrii memorii sau să efectuezi activități între sesiuni, urmează aceste indicații. Aceste 'teme' pot fi un instrument valoros pentru a integra în viața de zi cu zi ceea ce ai învățat în terapie.

 • Evaluarea Progresului

  Dacă simți că nu beneficiezi de pe urma terapiei după mai multe sesiuni, discută deschis cu terapeutul tău. Împreună, puteți lua în considerare modificarea abordării sau încercarea unei metode diferite, care ar putea fi mai potrivită pentru nevoile tale.

"Puterea este la tine, iar eu te pot ajuta să ajungi la ea."

Ești la un apel distanță, îndrăznește!

Contact

Whatsapp:+40 755 291 122

E-mail: irina.bodnariu@yahoo.com