Irina Anda Bodnariu

Psihologie dusă spre culmile perfecțiunii

Irina Anda Bodnariu – Un drum profesional construit pe experiențe de viață și o evoluție continuă în pas cu transformarea permanentă a provocărilor vieții și a puterii noastre de a le gestiona eficient și pozitiv.

Pentru Irina Anda Bodnariu psihoterapia nu este doar o profesie cu un timp limitat de pregătire și aplicarea acelorași lucruri învățate fiecărui pacient pe care îl consiliezi. Psihoterapia este despre autodepășire continuă, cercetare, formare și dezvoltare personală neîntreruptă, adaptabilitate și implicare. Fiecare poveste, fiecare experiență cu care interacționezi, are un efect asupra ta, iar omul care erai la începutul practicii tale deprinde abilitați și aptitudini extraordinare. El va reuși să transmită, să împrumute din puterea lui interioară, de înțelegere și accesare a propriului potențial, tuturor celor ce își doresc să aplice cu mai multă ușurință acest lucru. Poate că asta este partea cu adevărat fascinantă în profesia cea mai frumoasă din lume pentru mine: Să îi ajut pe cei ce decid să lucreze asupra sinelui, să se descopere și să acceseze toată puterea de care au nevoie.

Irina Anda Bodnariu

"Oricum ar fi împrejurările, contează ce răspuns și ce atitudine avem noi în confruntarea cu acestea."

Formare profesională Irina Anda Bodnariu

 • • Membru APEH

  Asociația de Psihoterapie Experiențială și HipnoterapieAsociația de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie

 • • Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

  Universitatea Petre Andrei din Iasi

 • • Master în Terapii de cuplu și familie

  Univ. Al.I.Cuza, Iasi (competenta in module de orientare cognitiv comportamentala, sistemica, strategica, experientiala, narativa in cadrul cuplului si familiei, psihopatologia copilului si adultului, psihosexologie, psihopedagogie speciala, logopedie, consiliere etc.)

 • • Specializare în Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie

  APEH (module in analiza transgenerationala, analiza tranzactionala, psihosomatica, gestalt terapie, hipnoza ericksoniana, psihoterapie transpersonala, psihologie clinica, meditatie creatoare, hipnoza, relaxare etc.)

 • • Formare în psihologia muncii și organizațională

  Evaluarea in psihologia muncii si transporturilor, selectia personalului pentru posturi de munca cu risc

 • • Formare în Psihologia transporturilor

  Psihologia transporturilor

 • • Participari la diverse conferinte si simpozioane tematice, de specialitate

 • • Presedinte fondator Asociatia TMS

  Trup, Minte si Suflet

Competențe Irina Anda
Bodnariu

 • • Psihologie sportiva

  - evaluarea potențialului de performanță al sportivilor;
  - monitorizarea evoluției performanței sportivilor pe parcursul ciclului de pregătire;
  - realizarea activităţii de asistenţă psihologică, terapie şi consiliere a sportivilor;
  - activarea resurselor motivației și a spiritului de echipa;
  - comunicare şi relaţionare în echipa interdiciplinară;
  - intervenție pentru gestionarea epuizării și a refacerii psihice a sportivilor

 • • Psihoterapie ca interventie rezolutiva in

  – tulburari de anxietate
  – tulburari depresive
  – atacuri de panica
  – tulburari de alimentatie si conduite alimentare disfunctionale
  – tulburari de personalitate
  – tulburari psihosomatice ( enurezis, logonevroza, insomnii etc.)
  – fobii, stres postraumatic, doliu
  – stress traumatic si posttraumatic;
  – infertilitate si disfunctii sexuale
  – tulburari emotionale si de comportament
  – consiliere si psihoterapie in situatii familiale de risc
  – adictii si dependenta de joc.
  – investigare si interventie asupra personalitatii si a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;
  – investigare si interventie pentru optimizarea unor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri;
  – investigare si interventie in contextul familial, profesional, social, economic, cultural in care se manifesta problemele psihologice

 • • Life coaching si dezvoltare personala pentru copii si adolescenti,

  Programe educationale etapizate conform stadialitatii dezvoltarii umane.

 • • Team building

  Dezvoltare personala pentru companii, interventie pentru motivare si autodepasire, consiliere pentru functii politice si leadership la nivelul functiilor inalte.
  – Testari si evaluari psihologice ale aptitudinilor personalului cu ocazia angajarii sau periodic conform Legii 319/2006 art.13, lit.j si a normelor generale de aplicare a legii 319, art.8, alin.4;
  – Testari si evaluari pentru recrutarea si selectia personalului;
  – Testari si evaluari psihologice pentru determinarea profilului vulnerabilitatii la stres in organizatie sau individual;
  – Testarea si evaluarea performantei angajatilor;
  – Testari si evaluari psihologice periodice ale personalului pentru implementarea cerintelor managementului de calitate privind resursele umane (standardului ISO 9001);
  – Analiza muncii in organizatie sau sector de activitate;
  – Analiza si prevenirea accidentelor de munca
  – Traininguri pentru personal
  – Interventie psihologica in caz de conflict
  – Dezvoltare personala
  – Asistenta si consultanta in H.R.

Irina Anda Bodnariu

Succesul de la motivație la satisfacție vine din
reușitele celor cu care lucrează

Domeniul psihoterapiei, cu o formare ce continuă să completeze experiența vastă, în care am descoperit cele mai frumoase valențe ale acestei profesii, m-au pus în fața multor cazuri extrem de fumoase dar și provocatoare, care mi-au oferit satifacție și motivația de a continua pe drumul pe care l-am ales. Sentimentul de a mă dărui cu tot ceea ce știu, cunoscând puterea cuvântului de a fi “tratament” în orice suferință, m-au ajutat să fiu reper, sprijin, stâlp și suport, uneori prieten, uneori vocea sinceră și critică dar mereu în interesul binelui celui din fața mea atunci când, deși extrem de puternici, încercările și provocările vieții îi copleșesc sau îi aduc în momente de cumpănă.

Irina Anda Bodnariu

''Înfruntă provocările vieții cu armele pe care le deții deja''

Irina Anda Bodnariu

Împreună vom descoperi blocajele și obstacolele ce stau în calea accesării increderii și puterii tale interioare

Dacă oamenii ar ști că încrederea este cea care poate determina cursul propriei vieţi, ar face din construirea ei o prioritate. Ori oamenii sunt mai degrabă dispuși să lucreze la aspecte ce ţin de exterior, să trăiască reacţionând la împrejurări, în loc să aprofundeze resorturile interioare, căci acelea reflectă ceea ce o persoană este „în afara ei”.

Încrederea este cea care face legătura între gând și acţiune. Câte idei minunate, geniale chiar, nu s-or fi rătăcit pe drumul pe care doar dacă îndrăznești să pășești poţi fi binecuvântat cu dezvăluirea următorului pas.

Mintea, cel mai complex computer din lume, îndelung cercetată și încă departe de a fi cunoscută în întregime, ne poate fi aliat sau dușman. Nicio viaţă nu poate fi lipsită de provocări. În ele se găsesc de fapt darurile cu care am fost înzestraţi, iar fără provocări nu am putea niciodată să le scoatem la iveală. Totul depinde de alegerile pe care le facem atunci când ne aflăm în faţa unei încercări, iar aceste alegeri își au rădăcinile în mindset. Reușita nu ţine doar de rezultat ci de felul în care prin proces ne extindem mereu limitele și punem cu adevărat mintea în slujba noastră.

Încrederea presupune curaj

Creșterea nivelului de încredere începe pe un drum în care angajamentele sunt cele mai importante, făcute cu mine însămi și din respectarea acestora se naște convingerea că mă pot baza pe mine. Pentru asta însă este necesar să privim spre propria persoană, iar experiența anilor de lucru mi-a arătat că, de nimic nu se teme omul mai tare decât de întâlnirea cu sine însuși.

Mindset pentru Reușită Sigură

Comorile pe care omul nu le poate pierde niciodată sunt cele dobândite la nivelul firii sale, ca atitudine și abilitate de a răspunde vieţii, șlefuite în timp. Un „mindset flexibil” ne va poziţiona cu o atitudine de așteptare pozitivă, de împăcare, că ceea ce contează este să ne străduim să dăm ce avem mai bun, acceptând faptul că nu putem pretinde control 100% asupra tuturor.

Conștientizarea Asteptărilor

Rezultatele reprezintă suma izbândelor noastre. Drumul și tempoul sunt unice pentru fiecare dintre noi. Mai devreme sau mai târziu, "salturile de calitate" ne sunt oferite, iar felul în care trecem peste ele conțin reușita sau eșecul, nicidecum rezultatul final. Este esențial să știm că succesul nu se măsoară doar prin rezultate, ci și prin procesul de învățare și dezvoltare.

''Mă caracterizează determinarea, forţa interioară, simţul umorului, perspicacitatea, inteligenţa, sinceritatea, altruismul și sensibilitatea. Am o extraodinară putere de a mă adapta situaţiilor de viaţă. Perseverenţa, sinceritatea, răbdarea cu ceilalţi, empatia, motivarea celorlalţi reprezintă atu-urile mele.''

Irina Anda Bodnariu

Prin muncă am descoperit drumul spre succes

Acest proces m-a costat mai mult timp decât dacă aș fi avut îndrumarea pe care o ofer eu astăzi oamenilor cu care lucrez. Nu e un regret, e doar o constatare la rece.

Formarea mea principală, care a durat 6 ani, este în Psihoterapie Experienţială și Hipnoterapie, completată de cursuri în diferite arii, dar până la parcursul psihoterapeutic au fost și formările în Psihologia Muncii si Organizaţională, apoi Psihologie Sportivă, care este aria în care lucrez la fel de mult ca în psihoterapie. Îmi place foarte mult zona de Mindset pe care am aprofundat-o în ultimii ani, tocmai pentru a mă putea adresa categoriilor de oameni care se identifică mai mult cu nevoia de autodepășire, cunoaștere, schimbare, echilibru.

Irina Anda Bodnariu psiholog, psihoterapeut și psiholog sportiv, cu experiență în practica individuală și de grup de peste 10 ani deja. Am început să lucrez în anul 2009, făcând evaluări pentru categoriile expuse riscului, evaluări pentru selecție și recrutare de personal și pentru insituții publice cât și pentru companii private, testări psihologice care erau necesare în diferite domenii. Câteva mii de evaluări mi-au oferit o expertiză importantă și am dobândit competențe și abilități esențiale pentru a putea cunoaște profiluri complexe de personalitate.

Irina Anda Bodnariu

Primește doza ta zilnică de motivație direct în căsuța ta de email.

Abonează-te la newsletter-ul nostru - promitem că nu trimitem spam!

  Vă rugăm să citiți Termenii și Condițiile înainte de a vă abona.