Părerea lor este doar părerea lor

 

                  Ai poate ideile clare despre ce-ți dorești să faci, dar în mintea ta argumentele pro și contra răsună pe vocile celor care simt neapărat nevoia să te servească cu părerea lor. Fară să o fi cerut, fară să-ți fie de ajutor, fară să te ferească de vreo primejdie, părerea lor te leagă din ce în ce mai mult de așteptările lor și de temerile lor. Îți taie elanul, îți iau bucuria și entuziasmul, te demobilizează și pun pe tine povara nereușitelor fiecăruia dintre ei. Apoi dacă cu starea asta te arunci înspre o provocare nouă nici nu e de mirare că e mai degrabă o cădere în gol, decât un salt către înaltul aspirațiilor tale. 

              Oamenii au nevoie de multă înțelepciune și educație ca să învețe să tacă. Atunci când ceva te bucură și te animă, tot ceea ce ar trebui să facă este să te asculte, să se bucure alături de tine, să iți dubleze curajul și încrederea sau măcar să te lase în pace dacă nu pot mai mult.

E ceva nou? Cu atât mai mult, n-au nici ei de unde să știe cum va ieși.

Au mai multă experiență? Oare cum au căpătat-o?

Au eșuat și ei ? Nu înseamnă că trebuie să iți meargă și ție la fel și chiar dacă ar fi așa cu toți câștigați experiență în sine.

Vor să te protejeze? Să te șuștină e cea mai mare protecție.

Se tem că o să te doară? Prin dezamăgire și adversitate vor scoate și mai mult la iveala din ceea ce ești cu adevărat.

 

Nu vreau să te învăț nimic în mod obligatoriu. Ia-ți de aici cât ai nevoie, dar dă-mi voie să îți spun că PĂREREA LOR E DOAR PĂREREA LOR!

Write a comment