Minte bună, minte nebună

Mintea este un dușman pentru cei care nu învață cum funcționează. Mintea este și calea către emoțiile noastre. Nu le reglăm din minte, dar prin minte ajungem la ele.

A cunoaște felul în care suntem construiți ușurează mult felul în care trecem prin viață.

Mintea este buna sau rea in functie de felul in care o folosim. Nimeni nu se schimbă și nimic din viața noastră nu poate evolua dacă nu ne schimbăm modul de gândire. Emoțiile noastre urmează gândurilor și astfel în corpul nostru apare boala sau se menține starea de sănătate.

Nu contează dacă mănânci bio, mergi la sală, îți faci tratamente, atâta timp cat cea mai importantă “farmacie”, cea din interiorul tău, îți servește “otravă” sub numele de stres.

Există mereu un punct din care poți să începi și ideal ar fi să începi de la a afla ce nu este bine și cum poți fi bine cu tine. Pe aceste considerente am creat acest psiho tour.
Poate că ești pe pilot automat deja, poate că te-ai resemnat, poate că nu crezi că mai ai vreo putere asupra vieții. Eu iți spun că mai degrabă nu știi unde se află ea și cum s-o folosești.

Puterea este la tine,
iar eu te pot ajuta să ajungi la ea.
  •  Vei afla despre ce te împovărează
  • Vei învață să te observi
  • Vei învață cum să oprești gândurile care nu-ți fac bine
  • Afli despre care iți sunt limitele
  • Iți clarifici planurile
  • Înveți despre cum să fii în armonie
  • Iți recapeți curajul și entuzismul
  • Înveți despre cum să te aduci în cea mai bună stare
  • Înveți despre cum să nu te mai autosabotezi
  • Te eliberezi de vină, rușine, teamă
  • Iți restabileșți prioritățile

Această conferință este o incursiune în lumea fascinantă a minții, “computerul” de la care se dau toate comenzile!
Îmi propun să explic în limbaj uzual și cu legături directe către viața noastră de zi cu zi, elemente de psihologie și psihoterapie avansate, astfel încât fiecare participant să poată folosi cele învățate pentru a-și modela gândirea și experiența de viață.

Învățăm modul în care ar fi benefic să gândim și cum să cultivăm cu perseverență în minte practici noi care să ne ajute și să ne transforme viețile.

Poate te-ai împovărat mereu cu greutățile celorlalți. Poate ai fost sprijinul și umărul lor de plâns la greu. Poate nici nu mai știi pe unde ești și care sunt limitele dincolo de care plătești cu sănătatea ta. Poate că tu chiar nu știi cât de scump te costă să procedezi mereu așa, chiar dacă nota de plată nu ajunge imediat la tine.

De la supravietuire la un trai deplin este doar un pas, dar tine de minte in primul rand, de armonia dintre ceea ce ne dorim in mod constient si felul in care mintea subconștientă ne sustine sau ne sabotează!

Subconstientul este partea din minte care opereaza sub nivelul constientului si influenteaza gandurile, emotiile si comportamentele noastre. Este ca un depozit mental care stocheaza informatii, credinte si experiente pe care nu le accesam in mod constient, dar care pot afecta modul in care reactionam in diverse situatii.

Ce înveți?

- cum sa dezvolți obiceiuri bune și să le stopezi pe cele rele
- autocunoaștere și control
- tipare de gândire
- limitare și potențial
- îmbunătățirea performanței
- Înțelegerea reacțiilor automate
- consolidarea relațiilor
- sporirea încrederii în sine
- îmbunătățirea sănătății prin înțelegerea mecanismelor care acționează asupra ei
- obținerea recunoașterii dorite și altele

Minte bună, minte nebună

Va propun o conferinta extraordinara pe acest subiect, rezultatul muncii mele de peste 15 ani incoace, multa lectura, studiul si aprofundarea unor stiinte care interfereaza cu psihologia si psihoterapia, depășind astfel abordarea clasica.

E nevoie de putina cunoastere sa poti reproduce ce au spus altii si mult mai multa sa poti aduce stiinta complexa la intelesul si cu traducerea de care are nevoie omul simplu , nu un specialist, pentru a putea intelege si asimila informatia, astfel incat sa se poata folosi de ea ca sa se ajute de imediat.

Ce vei învăța?

- sa te asculți pe tine cel autentic
- sa observi ce te limitează
- sa înveți cum sa stimulezi mintea înspre bine
- sa observi cu mai multă claritate tiparele tale automate
- cum sa iti pui ordine în gânduri
- cum sa te oprești din hiperanaliza
- cum sa păcălești mintea când îți aduce aminte de ceva ce nu îți place
- cum să obții odihnă când mintea e obosită
- cum să te deconectezi
- cum să fii bine cu tine